A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sopron Cuvée

Weninger Pincészet Sopron Cuvée 2007

Véleményünk szerint

Megvan benne a kellő kedvesség és a kellő tartalom. Gyönyörű, gazdag gyümölcsillat tele áfonyával, meggyel, szederrel. A pikantériáról a bors, a vaníliás keksz, a szegfűszeg, az avar és a csokoládé gondoskodik. Az íz szépen követi az illatot, bár itt inkább a fűszeres jegyeket érezzük erősebbnek. Az aromák mellett élettartamot garantáló tanninszerkezet és kerek savak foglalják keretbe a kortyot. A finom minerális vonal vele született bölcsességet adnak a bornak.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-07-26

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Sopron
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    1690 Ft
  • Fajtaösszetétel

    70% merlot
    30% syrah

Weninger Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Spern Steiner palalemezes köves talaján érett meg a szőlő. Az ültetvény kora 10 év, a tőkesűrűség mindkét fajtánál kb. 5500 tőke/hektár. Az erjedés természetes erjesztőbaktériumokkal, korracéltartályokban történt, további 20 nap héjontartás után került sor a préselésre. Ezután zajlott le a biológiai almasavbontás.

Érlelési információk

16 hónapig használt barriquehordókban érett.

Pinceidő

2016

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Weninger Pincészet bemutatása

Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!